Inhoud van de training | Investering | Locatie | Inschrijven

Blockchain basics: een introductie op Blockchaintechnologie

Een paar jaar geleden hoorde je er nog niemand over en nu is het vaak wekelijkse kost op diverse nieuwssites: de blockchain. Voor velen is deze nieuwe technologie nog vaak een ver van hun bed show. Wist je bijvoorbeeld dat de blockchain voor veel meer toepassingen geschikt is dan alleen het verhandelen van verschillende cryptocurrency? Wat dacht je bijvoorbeeld van het anonimiseren van de handel tussen jouw organisatie en trusted third parties?

Wanneer je kiest voor de training blockchain basics leer je in een dag de basisbeginselen van deze nieuwe technologie. En laten we je zien hoe ook jouw organisatie voordelen behaalt van de blockchain. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je voldoende handvatten krijgt om het geleerde meteen in de praktijk te brengen.

Onze jonge, enthousiaste trainers hebben veel ervaring met de blockchain en nemen je mee in tal van praktijkvoorbeelden. Zo passeren voorbeelden van Nederlandse bedrijven, maar ook van buitenlandse overheden de revue.

Wat behandelen we tijdens de training?

We nemen in een dag alle belangrijke blockchain-begrippen met je door. Ook laten we je zien dat er niet één maar duizenden blockchains zijn en behandelen we de grootste publieke blockchains, zoals de Bitcoin en Ethereum. Op basis van deze zogeheten cryptocurrencies leer jij hoe de blockchain in de basis werkt en de manier waarop de blockchain wordt beveiligd.

Na het behandelen van de basis gaan we iets dieper in op de materie, zonder dat we te technisch worden. Tijdens de training ga je namelijk zelf aan de slag met het inrichten van een blockchain voor jouw eigen organisatie. Eigenlijk kan de blockchain ingericht worden voor elke transactie die plaatsvindt binnen de organisatie. Door gebruik te maken van de blockchain-technologie is het niet meer mogelijk om transacties te manipuleren en is vertrouwen niet langer een randvoorwaarde. Na het volgen van de training snap jij precies wat we hiermee bedoelen en leer je direct wat de exacte voordelen zijn voor jouw organisatie.

Bij de blockchain basic training kun je erop vertrouwen dat we de juiste combinatie zoeken tussen technologie en de praktische toepasbaarheid binnen organisaties. Zo ben je ervan verzekerd dat je na het volgen van de training direct aan de slag kunt.

Wat neem je mee naar huis?

Na het succesvol voltooien van de blockchain basics training ontvang je het blockchain basics certificaat. Met dit certificaat in handen:

  • toon je aan dat je op de hoogte bent van de technologie achter de blockchain.
  • ken je het verschil tussen een publieke en private blockchain.
  • ben je in staat om vast te stellen welke voordelen de blockchain heeft voor jouw organisatie.
  • weet je hoe de blockchain ingezet kan worden in verschillende branches.
  • ken je de bekendste cryptocurrencies en hun relatie tot de blockchain.

Welke voorkennis is nodig?

Het is niet nodig om specifieke kennis te hebben van de blockchain of de cryptocurrencies Bitcoin of Ethereum. Natuurlijk is het wel prettig wanneer je geïnteresseerd bent in het onderwerp en enthousiast wordt van het leren van nieuwe technieken.

Voor welke branche is deze training?

Anders dan vaak gedacht wordt, is de blockchain niet alleen geschikt voor de financiële sector. In andere branches starten regelmatig nieuwe initiatieven op basis van de blockchain-technologie. Wat denk je bijvoorbeeld van initiatieven binnen de overheid, zorg, industrie, logistiek, vastgoed en onderwijs. Kortom, uit welke branche je ook komt, de blockchain heeft ook voor jouw organisatie voordelen. Onze trainer zorgt dat tijdens de training ook de toepassingen binnen jouw sector aan bod komen.

Welke investering vragen wij?

Voor deze eendaagse training vragen wij een investering van 395 euro. Voor dit bedrag behandelen we uitgebreid de basis van de blockchain en krijg je thee, koffie en een uitgebreide lunch.

Locatie

Deze training vindt plaats bij IT Training Groep, Orteliuslaan 850 te Utrecht. Deze locatie heeft een groot P&R terrein tegenover het gebouw liggen en is dus het makkelijkst per auto te bereiken. Ook per openbaar vervoer is deze trainingslocatie goed bereikbaar.

Inschrijven

Bekijk hier alle data waarop de training plaatsvindt en schrijf je direct in.