Binnen de (rijks)overheid ontstaan steeds meer initiatieven om gebruik te maken van nieuwe technologische mogelijkheden. De blockchain is een van de technologieën die ontdekt wordt. Door slim gebruik van de blockchain kan het gat tussen de burger en de overheid verkleind worden en kunnen processen efficiënter worden ingericht. Maar welke kansen biedt de blockchain nu concreet?

Het antwoord op deze vraag behandelen we tijdens de eendaagse training blockchain voor de overheid. De jonge, enthousiaste trainers hebben veel ervaring met de blockchain binnen de overheid en nemen je mee in voorbeelden van binnen- en buitenland. Zeker in het buitenland zijn er al grote stappen gezet op het gebied van de blockchain-technologie. Wat denk je bijvoorbeeld van het gebruiken van de blockchain voor het opzetten van een kadaster of een geboorteregister? Na het volgen van de training ken je de mogelijkheden voor de (rijks)overheid en ben je in staat om zelf nieuwe initiatieven te ontplooien.

Blockchain voor de overheid

Wat behandelen we tijdens de training?

Om de mogelijkheden van de blockchain-technologie voor de (rijks)overheid goed te begrijpen, beginnen we de training met de basisbeginselen van de blockchain. Zonder al te technisch te worden, behandelen we veelvoorkomende begrippen en de relatie van de blockchain tot de cryptovaluta zoals de Bitcoin en de Ripple.

Vervolgens richten we ons specifiek op de voordelen van de blockchain voor de overheid. Aan de hand van succesvolle praktijkcases in binnen- en buitenland maak je kennis met de legio mogelijkheden van de blockchain. Naast de praktijkcases staan we ook stil bij mogelijke nieuwe toepassingen. De blockchain is immers succesvol toe te passen voor elke transactie binnen de overheid. Denk daarbij aan de uitgifte van paspoorten, maar ook het administratieve proces rondom huwelijken. Al deze processen kunnen door de blockchain efficiënter en veiliger worden ingericht.

De trainer zoomt in op deze mogelijkheden en leert je anders naar deze vraagstukken te kijken. Ook leer je waarom juist de blockchain een antwoord is in een wereld die steeds gevoeliger wordt voor fraude en cybercrime. Al deze kennis neem je na het succesvol afronden van de training mee naar je organisatie. En kun je je collega’s verrassen met innovatieve ideeën voor bestaande processen.

Wat neem je mee naar huis?

Na het succesvol voltooien van de training ontvang je het certificaat blockchain voor de overheid. Met dit certificaat in handen:

  • Ken je het ontstaan van de blockchain en de veelvoorkomende begrippen.
  • Begrijp je waarom de blockchain in eerste instantie binnen de financiële sector is toegepast.
  • Kun je succesvolle voorbeelden van de blockchain in overheidsland benoemen.
  • Kun je benoemen welke processen binnen de overheid voordeel kunnen behalen door het gebruik van de blockchain-technologie.
  • Heb je voldoende inspiratie om te onderzoeken welke processen binnen jouw organisatie geschikt zijn voor toepassingen op de blockchain.

 Welke voorkennis is nodig?

Er is geen specifieke voorkennis of technische achtergrond vereist voor de training blockchain voor de overheid. Iedereen die werkzaam is binnen de (rijks)overheid kan aansluiten.

Voor welke branche is deze training?

Deze training is specifiek ontwikkeld voor personen die werkzaam zijn binnen de overheid. Hierbij maakt het niet uit of je deelneemt aan een innovatieproject op basis van de blockchain of dat je een persoonlijke interesse hebt voor deze nieuwe technologie. Ben jij werkzaam bij een ketenpartner van de overheid en heb je interesse in deze training? We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Welke investering vragen wij?

Deze training verzorgen wij alleen bij jullie op locatie. Op deze manier kunnen wij het programma meer afstemmen op de behoeften van een organisatie. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie en een offerte: