Wanneer je werkzaam bent in de financiële sector kan het haast niet anders dan dat je hebt gehoord van de blockchain. Binnen deze branche wordt al enkele jaren volop geëxperimenteerd met deze technologie. Veel banken en verzekeraars krijgen met de blockchain eindelijk een oplossing voor de wens om de verwerking en autorisatie van transacties te automatiseren. Een proces waar nu nog veel mankracht voor nodig is. Ben jij ook benieuwd welke oplossing de blockchain biedt voor jouw organisatie?

Meld je dan aan voor de training blockchain voor banken en verzekeraars. Samen met branchegenoten sta je tijdens deze eendaagse cursus stil bij de praktische toepasbaarheid van de blockchain. We behandelen de uitdagingen binnen de bancaire en verzekeringswereld en de oplossingen die de blockchain hiervoor biedt. Uiteraard staan we ook stil bij de technologie achter de blockchain. Kortom, na het afronden van deze training weet jij alles wat je nodig hebt om de blockchain toe te passen binnen je eigen werk.

Blockchain voor banken en verzekeraars

Wat behandelen we tijdens de training?

Onze enthousiaste trainers hebben zelf ruime ervaring met de blockchain binnen de financiële wereld. De training staat daarom ook in het teken van een functionele vertaalslag van de technologie naar de praktijk.

Bij de training blockchain voor banken en verzekeraars starten we met een korte introductie op de blockchain. Tijdens het ochtendprogramma nemen we je in vogelvlucht mee in de geschiedenis van de blockchain, de basisbegrippen en de relatie van de blockchain met cryptocurrency zoals de Bitcoin en de Ripple.

Vervolgens maken we de vertaling naar de praktijk en staan we stil bij de verwerking en autorisatie van transacties binnen de financiële wereld. Op basis van succesvolle praktijkvoorbeelden laten we zien hoe de blockchain zorgt voor een efficiëntere overdracht van informatie en geld zonder dat de veiligheid van data in gevaar komt. Vanzelfsprekend laten we je ook zien waarom veel organisaties binnen de financiële wereld onderzoeken of ze samen met andere organisaties kunnen optrekken bij het implementeren van deze nieuwe technologie.

Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen en te brainstormen over de toegevoegde waarde van de blockchain voor jouw organisatie. Na het succesvol afronden van de training ben jij in staat om te benoemen welke voordelen de blockchain heeft voor jouw organisatie.

Wat neem je mee naar huis?

Na het succesvol voltooien van de training ontvang je het certificaat blockchain voor banken en verzekeraars. Met dit certificaat in handen:

  • Ken je de basisbeginselen van de blockchain.
  • Snap je de relatie van de blockchain met cryptocurrencies.
  • Heb je kennisgemaakt met succesvolle praktijkvoorbeelden van de blockchain in de bancaire en verzekeraarswereld.
  • Weet je hoe de blockchain helpt bij het automatiseren van de verwerking en autorisatie van transacties.
  • Heb je voldoende kennis in huis om de toegevoegde waarde van de blockchain voor jouw organisatie te benoemen.

Welke voorkennis is nodig?

Voor de training blockchain voor banken en verzekeraars is geen specifieke kennis vereist. Wel is het prettig wanneer je op de hoogte bent van de wijze waarop transacties op dit moment worden verwerkt en geautoriseerd binnen jouw organisatie.

Voor welke branche is deze training?

De training is specifiek ontwikkeld voor personen die werkzaam zijn bij een bank of verzekeraar. Ben jij werkzaam bij een aanverwante organisatie en heb je interesse in deze training? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke investering vragen wij?

Deze training verzorgen wij alleen bij jullie op locatie. Op deze manier kunnen wij het programma meer afstemmen op de behoeften van een organisatie. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie en een offerte: